€ 5 korting* bij één bestelling
vanaf € 50

WELKOM2020 Vul deze code
in bij uw betaling

Promotie
1
2

Probactiol Plus Blister Caps 60 Metagenics CNK 3188109 - Probactiol€ 39,49 (-27%)

€ 28,83 U bespaart € 10,66

Promotie geldig van 01/06/2020 tot 30/06/2020

Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden


Het traditionele gebruik van gefermenteerde voedingsmiddelen heeft geleid tot de studie van de eigenschappen van de verschillende probiotica die gunstig zijn voor de menselijke gezondheid) [1]. Er werden wetenschappelijke argumenten gevonden (voornamelijk voor de soorten Lactobacillus en Bifidobacterium) voor de preventie en behandeling van aandoeningen m.b.t. antibiotica, voor de behandeling van gastro-enteritis en acute diarree en voor het verlichten van klachten veroorzaakt door lactose-intolerantie [2]. Het genoom van Lactobacillus acidophilus NCFM, die in 1972 gecommercialiseerd werd, werd slechts onlangs gedecodeerd [3]. Het ontcijferen van het genoom (2004) liet toe de genen duidelijk te omschrijven die betrokken zijn bij de weerstand ten opzichte van maagzuur [4] en galzouten [5]. Er werden ook genen geïdentificeerd die de adhesie aan het darmslijmvlies bevorderen [3, 6]. Een artikel dat gepubliceerd werd in januari 2007 in het blad Nature Medicine heeft aangetoond dat de orale administratie van de stam Lactobacillus acidophilus NCFM de expressie induceert van de �-opioïde en cannabinoïde receptoren in de epitheelcellen van de darm en hun potentiële gunstige impact op de pijngrens in de dikke darm [7]. Deze soort speelt een cruciale rol in de darmfysiologie [8]. Het combineren van deze twee belangrijkste bacteriesoorten, Lactobacillus en Bifidobacterium, in een probioticumbereiding komt overeen met een werkelijke gistingsdarmflora. Dit klopt ook met een lange geschiedenis van veilig gebruik bij de mens en men raadt bovendien aan om inheemse bacteriestammen te gebruiken (10). Een recente studie toonde het beschermend effect aan tegen virale infecties bij kinderen die Lactobacillus acidophilus NCFM en Bifidobacterium lactis Bi-07 toegediend kregen. Een andere studie die in 2008 gepubliceerd werd toont het nut aan van beide stammen bij patiënten die lijden aan gasvorming door het prikkelbare darmsyndroom (12)

PROBACTIOL PLUS bevat 12,5 miljard levende organismen Bifidobacterium lactis Bi-07 en 12,5 miljard levende organismen Lactobacillus acidophilus (NCFMstam) per capsule.

Indicatie

darmfunctie

Gebruik

Volwassenen en kinderen boven 12 jaar: 1 capsule per dag op een lege maag

Eigenschappen

Geschikt bij borstvoeding Geschikt voor vegetariers Gluten-vrij Soja-vrij Lactose-vrij

Samenstelling

Ingredienten per capsule: Lactobacillus acidophilus NCFM = 12.5 miljard levende bacteriebn Bifidobacterium lactis Bi-07 = 12.5 miljard levende bacteriebn \f1\fs14 Braambesvrucht- en -bladextract \i\f2 (Rubus fruticosus L.)\i0\f0\fs17 50 mg Vitamine D 2,5 b5g 50%* .

Contra indicatie

Niet gebruiken in geval van: geen gevallen gekend

Opgelet! Contacteer uw behandelende arts wanneer er bijwerkingen optreden.

Beoordelingen