RespoSorb Silicone Border 12 x 25 cm 10 p/s - RespoSorb Silicone Border is een steriel, superabsorberend wondkompres voor eenmalig gebruik met eensiliconen scheidingslaag.

Indicatie

RespoSorb Silicone Border is geschikt voor de behandeling van licht tot sterk exsuderende wonden: acutewonden (brandwonden, postoperatieve wonden, traumawonden) en chronische wonden (onderbeenzweer, doorligplek, diabetische voet, tumoren).

Gebruik

Reinig de wond met een fysiologische zoutoplossing of volgens de instructies van een arts.• Kies de geschikte kompresmaat voor de wond. Het wondkompres moet ongeveer 1 tot 2 cm over de randen van de wond vallen. Het absorberende groene kompres mag niet worden bijgeknipt. De doorzichtige rand mag worden bijgeknipt, bijvoorbeeld om het kompres aan te passen aan een holle/ronde vorm. • Nadat de wond is gespoeld en voordat het kompres wordt aangebracht, moet de omliggende huid worden drooggemaakt met deppers om te zorgen dat het kompres hecht. • Verwijder de twee beschermstroken. Leg het kompres met de klevende zijde op de wond, zodat de groene kant zich aan de niet-wondzijde bevindt. • Druk de kleefranden stevig aan en vermijd rimpelende randen zodat het kompres goed op zijn plaats blijft. • Er is geen extra fixatiemateriaal nodig. Indien geïndiceerd kan een drukverband worden aangebracht volgens de instructies van een arts. • Het kompres kan tot maximaal drie dagen op de wond blijven zitten, afhankelijk van de wondconditie en het opgestelde klinische protocol. • Het kompres moet worden gewisseld als dit klinisch is geïndiceerd of wanneer exsudaat de rand van het absorberende kompres bereikt.

Kenmerken

RespoSorb Silicone Border bestaat uit een halfdoorlatende folielaag van polyurethaan en een geperforeerdesiliconenlaag aan de wondzijde, met tussen deze twee lagen een absorberend kompres. Deze twee lagen worden bij elkaar gehouden met een kleeflaag van acryllijm. De folielaag is luchtdoorlatend, maar waterafstotend zodat de patiënt kan douchen. Door de geperforeerde siliconenlaag aan de wondzijde is het kompres gemakkelijk aan te brengen en plakt het niet aan de wond. Het absorberende kompres bestaat uit cellulose en superabsorberend polyacrylaat dat exsudaat opneemt en vasthoudt, en is omwikkeld met hydrofiele celstof. Het kompres is afgedekt met een hydrofoob, groen non-woven (100% PP) waaraan de niet-wondzijde herkenbaar is. De wondzijde bevat een zacht, wit, hydrofiel non-woven materiaal (viscose en polyamide). RespoSorb Silicone Border draagt de CE-markering conform EU-richtlijn 93/42/EEG voor medische hulpmiddelen. Het product is geclassificeerd als een klasse Ilb medisch hulpmiddel. Er is een conformiteitsbeoordeling uitgevoerd voor RespoSorb Silicone Border en hieruit is gebleken dat het hulpmiddel voldoet aan alle toepasselijke vereisten van de hiervoor genoemde richtlijn. Veilig gebruik van RespoSorb Silicone Border is daardoor gegarandeerd als het product wordt gebruikt voor het beoogde gebruiksdoel.


Kenmerken
Artikelcode 4363693

Resposorb Silicone Border 15x25cm 10 6851700



RespoSorb Silicone Border 12 x 25 cm 10 p/s - RespoSorb Silicone Border is een steriel, superabsorberend wondkompres voor eenmalig gebruik met eensiliconen scheidingslaag. In...

86,72

Snel leverbaar

Verzending binnen 1 à 2 werkdagen

Direct leverbaar

Bestel voor 13u, vandaag verzonden

Snel leverbaar

Verzending binnen 1 à 2 werkdagen

Tijdelijk niet beschikbaar

Dit product is tijdelijk niet voorradig

Uit handel

Dit product is uit handel

Dit product wordt gratis geleverd

Dit product heeft een beperkte voorraad van 9 stuks.

  • Gratis thuisbezorging vanaf € 59,-
  • Beoordeling van klanten: 4.7/5
  • Veilig en makkelijk online betalen

Euromed 5x 7cm 1 Eilandpleister Steriel
0,36
0,45 Adviesprijs

info
Sterilux Es1 Kp Ster 8pl 5,0x 5,0cm 40 2050160
2,48
3,10 Adviesprijs

info
Melolin Kp Ster 5x 5cm 25 66030260
2,57
3,75 Adviesprijs

info

Advies nodig?

Onze experts staan voor je klaar
Julie Apotheker

Julie

Apotheker

Jolien Beauty expert

Jolien

Beauty expert