€5 Welkomstkorting 🎁 vanaf €59 WELKOM5

Luizen

Luizenalarm? Wanneer er luizen gesignaleerd zijn op school of je kind heeft last van jeuk in het haar, controleer je jouw kind best op luizen. Twijfel je als je luizen ontdekt hebt?  In deze blog lees je hoe je deze kleine insectjes kunt opsporen en herkennen. 


Hoofdluizen leven op de hoofdhuid en zuigen bloed om er te overleven. Tijdens een luizenbeet spuiten ze ook wat speeksel in de huid wat die typische jeuk kan veroorzaken. Omwille van de jeuk, maar ook omwille van het feit dat luizen zich heel snel verspreiden, behandel je hoofdluizen best zo snel mogelijk. Ontdek de behandelingen om luizen snel en doeltreffend te elimineren. 

  • Voorkomen

Een onzichtbare, preventieve spray kan enkel gebruikt worden voor het voorkomen van luizen of om een herbesmetting te vermijden. Een preventieve spray wordt aangeraden wanneer er luizen gesignaleerd zijn in school of in het gezin. Het kan niet gebruikt worden voor de behandeling van luizen. Heb je of je kind toch luizen te pakken, dan kies je best voor een lotion of luizenshampoo in combinatie met de nat-kam methode. 

  • Luizendodende middelen

Luizendodende middelen zorgen ervoor dat de luizen sterven, je kunt kiezen voor een lotion of een luizenshampoo. De meest gebruikte ingrediënten zijn Dimeticone, INN en octaandiol. Deze ingrediënten worden goed verdragen door het haar en de hoofdhuid, zijn geurloos én makkelijk in gebruik. Gebruik naast luizendodende middelen altijd de nat-kam-methode. Met deze kammethode kun je de dode luizen en neten doeltreffend uit het haar verwijderen. Herhaal de nat-kam-methode om de drie dagen. 

Luizenproducten op basis van zware insecticiden zijn in België uit de handel genomen omdat er een te groot risico was op overgevoeligheidsreacties. 

  • Nabehandeling

De behandeling met een luizendodend middel dien je na zeven dagen opnieuw te herhalen. Dit om de luizen, die uit de achtergebleven neten gekomen zijn, ook te doden. Gebruik hierbij hetzelfde product als bij de eerste behandeling in combinatie met de nat-kam-methode

  • Omgevingsspray

Luizen verspreiden zich zeer snel en kunnen achterblijven in textiel of kledingstukken, denk maar aan een muts, sjaal, handdoeken, beddengoed of de zetel. Het is dan ook belangrijk om alle kledingstukken die in aanraking gekomen zijn met luizen zo snel mogelijk te wassen met warm water of te behandelen met een omgevingsspray. Met een spray voor meubels en textiel behandel je vlot alle oppervlakken waarvan je vermoedt dat er zich luizen bevinden. Zo kun je herbesmetting of besmetting van het hele gezin voorkomen. 

Loading animation
van de producten
Onze Keuze

Volledige behandeling tegen luizen en neten

Elimax Anti-luizen Spray Textiel & Meubelen 150ml
12,95 8,99
info

Shampoux Easy Spray 100ml
21,95 13,17
info

Shampoux Protect Spray 100ml
17,95 10,77
info

Quies Elektronische Kam Anti-Luizen en Neten
27,40 18,23
info

Shampoux Express Lotion 100ml
24,95 21,28
info

Lilouse Luizenkam
8,94 7,61
info

Elimax Zachte Shampoo Preventie Luizen 200ml
19,95 17,02
info