€ 5 korting* bij één bestelling
vanaf € 50

WELKOM5 Vul deze code
in bij uw betaling

Promotie
62437

Metagenics Curcudyn Voedingssupplement Bewegingsstelsel 180 Capsules CNK 3188240 - Metagenics€ 54,99 (-36%)

€ 35,19 Je bespaart € 19,80

Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden


Eigenschappen

Metagenics CurcuDyn bevat de Curcuma Longa plant (fam. zingiberaceae) die reeds eeuwen gebruikt wordt als traditioneel geneesmiddel in India, als gele kleurstof voor textiel, als smaakstof en als onderdeel van curry-poeder. Het kurkuma extract afkomstig van de curcuma wortelstok (rhizoom) bevat 3 actieve curcuminoïden: nl. curcumine (71,5%), demethoxycurcumine (19,5%) en bisdemethoxycurcumine (9,1%), samen met enkele etherische oliën. Curcumine* (aanwezig in CurcuDyn) is een uitermate veilige molecule (heeft GRAS status) en is dus veilig om dagelijks gebruikt te worden als voedingsmiddel (12 gram/dag).

*Gluten-vrij Soja-vrij Lactose-vrij

Gebruik

2-4 capsules CurcuDyn per dag of zoals aanbevolen.

Samenstelling

 
De Curcuma longa-plant behoort tot de familie van de Zingiberaceae en wordt reeds eeuwen gebruikt in India, als gele kleurstof voor textiel, als smaakstof en als onderdeel van currypoeder. Het kurkuma-extract, afkomstig van de curcumawortelstok (rhizoom), bevat 3 actieve curcuminoïden, nl. curcumine (71,5%), demethoxycurcumine (19,5%) en bisdemethoxycurcumine (9,1%), samen met enkele etherische oliën. Curcumine is een uitermate veilige molecule (heeft GRAS-status) en is dus veilig om dagelijks gebruikt te worden als voedingsmiddel (12 gram/dag). Dit werd aangetoond door verschillende klinische studies [1].  
Het natuurlijke kurkuma-extract is zeer slecht wateroplosbaar en kan bijgevolg slecht door het lichaam opgenomen worden. Verder worden de curcuminoïden snel gemetaboliseerd bij passage doorheen darmcellen en door de lever (first pass effect). Dit resulteert in een zeer lage biologische beschikbaarheid van kurkuma-extracten.  
Door technologische ingrepen, bv. het vormen van fytosomen, het toevoegen van natuurlijke oliën of cyclodextrines, kan de biologische beschikbaarheid respectievelijk met factor 7,9 , 7 en 45,9 verhoogd worden. In een cross over studie (23 deelnemers) werd 500 mg curcuminoïden (in de vorm van onbewerkt poeder, gemicroniseerd poeder en micellen) oraal toegediend en werd de biologische beschikbaarheid bepaald aan de hand van plasmawaarden. Door het gebruiken van solubilisatie, met name het incorporeren van curcuminoïden in micelstructuren, kan de biologische beschikbaarheid verhoogd worden met factor 185 ten opzichte van onbewerkt poeder. Hierdoor dient de patiënt een veel kleinere dosis in te nemen (2 tot 3 capsules/ dag) om toch een effect te bekomen. Verder toonde deze studie aan dat het gebruik van micellen veilig in gebruik is [2].  
CurcuDyn bevat ook een extract van gember, dat behoort tot de familie van Zingiber officinalis. Studies tonen aan dat gember de IL-1B- en LPS-geïnduceerde productie van NO en PGE2 in osteo-artrosekraakbeen afremt. Studies hebben ook aangetoond dat gember de productie van TNF-alfa, PGE2, en COX 2-expressie in humane fibroblastachtige synoviocyten inhibeert door de regulatie van NF-kB activatie en de afbraak van zijn inhibitor IkB alfa [3]. Gember en kurkuma hebben een synergetisch effect.  
Ook vitamine C ondersteunt de werking van CurcuDyn, door respectievelijk bij te dragen tot de instandhouding van de normale collageenvorming, de werking van het kraakbeen en bloedvaten.  
Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van de spieren.  
Door al deze werkingen draagt CurcuDyn bij tot een optimaal bewegingsstelsel.  
Hulpstoffen: polysorbaat 80, gelatine, glycerol en ijzeroxide *% RI = Referentie Inname

Contra indicatie

CurcuDyn is niet aangewezen bij zwangerschap, borstvoeding, gebruik van orale anticoagulantia en obstructie van de galwegen. Bespreek in deze gevallen het gebruik eerst met uw arts of apotheker. Onderbreek het gebruik in geval van aanhoudende diarree.

Opgelet! Contacteer uw behandelende arts wanneer er bijwerkingen optreden.