€ 5 korting* bij één bestelling
vanaf € 50

WELKOM5 Vul deze code
in bij uw betaling

Dagdeal
66063
172761
172762

Hylo Comod Bevochtigende Oogdruppels 10ml 1539436 - UrsapharmDagdeal -42%

Nog

15,98 (-42%)

9,27

Je bespaart € 6,71

Bestel voor 12u, vandaag verzonden


De klassieker bij droge ogen – Een vaste waarde volgens de oogartsen

Hylo Comod Oogdruppels 10ml biedt een doeltreffende en langdurige bevochtiging bij matige tot middelmatige vormen van droge ogen.

Wat is HYLO-COMOD®? 

Hylo Comod Oogdruppels 10ml is een steriele, conserveermiddelvrije oplossing met 1 mg/ml natriumhyaluronaat, een citraatbuffer, sorbitol en water. 

Waarvoor te gebruiken?

 Om de bevochtiging van het oogoppervlak te verbeteren bij droge of branderige ogen of bij het gevoel dat er iets in zit, door omgevingscondities of na chirurgische ingrepen aan het oog. 

Wanneer te gebruiken?

Jeukende ogen, een branderig gevoel of snel vermoeide ogen of het gevoel dat u zand in uw ogen heeft, kunnen erop duiden dat het oogoppervlak niet voldoende van vocht wordt voorzien. Als u bijvoorbeeld langere tijd in een geklimatiseerde ruimte of achter de computer doorbrengt, kan de natuurlijke traanfilm tekortschieten. 

Om de oogweefsels volledig te laten functioneren, moeten ze echter voortdurend door een traanfilm worden bevochtigd. Door chirurgische ingrepen of bij oogletsel kan de natuurlijke afscheiding van traanvocht verminderd zijn. De regeneratie van de oppervlakteweefsels van het oog vereist echter continue een toereikende bevochtiging. 

Door het gebruik van Hylo-Comod worden hoornvlies en bindvlies langdurig van vocht voorzien, zodat fysiologische genezingsprocessen optimaal kunnen verlopen. Hylo-Comod bevat het natriumzout van hyaluronzuur, een natuurlijke substantie die in het oog, maar ook in andere lichaamsdelen voorkomt. Het heeft de bijzondere fysieke eigenschap een gelijkmatige, stabiele en bijzonder duurzame vochtfilm op het oogoppervlak te vormen, zonder snel weggespoeld te worden. 

Daarbij blijft het gezichtsvermogen volledig behouden. Zodoende wordt het oog langdurig beschermd tegen een gevoel van droogheid en irritaties. 

Dit is bijzonder van belang voor dragers van contactlenzen, omdat de contactlens alleen optimaal wordt verdragen, wanneer hij in voldoende traanvocht kan drijven. Hylo Comod Oogdruppels kan tijdens het dragen van contactlenzen worden toegediend. Het dragen van contactlenzen wordt door gebruik van Hylo Comod Oogdruppels 10ml aangenamer, zonder dat zich korstjes of afzettingen vormen. 

Omdat er geen conserveermiddelen in zitten wordt Hylo-Comod over het algemeen uitstekend verdragen. Hylo Comod Oogdruppels 10ml zijn bovendien fosfaatvrij, zodat eventuele complicaties door vorming van afzettingen in het hoornvlies worden vermeden. 

Hoe te gebruiken? 

Hylo Comod Oogdruppels 10ml zijn enkel te gebruiken indien de verpakking verzegeld en onbeschadigd is vóór eerste gebruik. Zie de ingesloten bijsluiter voor het concrete stappenplan.

Hoe vaak en hoe lang dient men HYLO-COMOD® te druppelen? 

Hylo-Comod moet individueel, naar eigen bevinden of op advies van uw oogarts of contactlenzenspecialist, gedoseerd worden. In het algemeen druppelt u 3 maal daags 1 druppel Hylo-Comod in de bindvlieszak van beide ogen. Bij sterkere klachten kan Hylo Comod Oogdruppels vaker dagelijks gedruppeld worden. 

Mocht u Hylo Comod Oogdruppels vaker (bijv. meer dan 10 maal daags) gebruiken, laat uw ogen dan door een oogarts onderzoeken. Hylo Comod Oogdruppels 10ml is geschikt voor permanent gebruik, maar u dient - net als bij andere aandoeningen – bij langdurig aanhoudende klachten een oogarts te raadplegen.

Wanneer mag men Hylo Comod Oogdruppels 10ml niet gebruiken? 

Hylo Comod Oogdruppels mag niet gebruikt worden bij overgevoeligheid voor een van de bestanddelen.