€ 5 korting* bij één bestelling
vanaf € 50

WELKOM5 Vul deze code
in bij uw betaling

Gelilact Poeder Verdikkingsmiddel 60g 2981900 - Bepharbel



13,32 (-19%)

10,79

Je bespaart € 2,53

Bestel voor 12u, vandaag verzonden


Eigenschappen

Gelilact poeder is een verdikkingsmiddel dat gebruikt wordt om vloeistoffen in te dikken, waardoor voeding gemakkelijker in de maag blijft.

Indicatie

Gelilact poeder wordt aanbevolen bij:

  • dyspepsie ten gevolge van koemelkvoeding onder de vorm van natuurmelk, poedermelk, gecondenseerde melk en/of karnemelk;
  • habitueel braken en oprispingen ten gevolge van het inslikken van lucht.

Dosering

  • De voorgeschreven dosis nooit overschrijden, 1 maatje = 0,5 g.
  • Bij melkdyspepsie: 1 maatje per 100 g melk.
  • Bij braken: 2 à 4 maatjes per 100 g vloeistof, afhankelijk van de gewenste graad van verdikking.
  • Zuigflessen van minder dan 100 g in 1 keer klaarmaken voor 24 uur om doseringsfouten te voorkomen.

Gebruik

  • Koud of (bij voorkeur) warm oplossen.
  • Natuurmelk, gecondenseerde melk, karnemelk of groentenafkooksels: Gelilact-poeder langzaam in de vloeistof gieten onder voortdurend opkloppen, net zolang tot er geen korrels meer gevoeld worden.
  • Poedermelk: Gelilact-poeder zorgvuldig met het melkpoeder mengen. Daarna de zuigflessen bereiden volgens de specifieke bereidingswijze van het melkpoeder en flink schudden om vorming van brokken te vermijden.
  • Gelilact niet mengen met zure vloeistoffen zoals vruchtensappen.
  • De Gelilact-bereiding mag voor 24 uur bereid worden.

Werking Gelilact poeder

  • Gelilact vermindert de concentratie van suiker in het bloed na de maaltijden (opletten bij kinderen met diabetes).
  • Gelilact heeft dispergerende, stabiliserende en indikkende eigenschappen.
  • Gelilact is geen voedsel en wordt niet verteerd. Het is een geneesmiddel voor spijsverteringsstoornissen bij kinderen. Het veroorzaakt geen of weinig diarree bij de juiste dosis.
  • Er is en lichte wijziging van de gastro-intestinale transit (mogelijke invloed op de resorptie van geneesmiddelen).

Samenstelling

per 100 g: NaCMC 98 %, dextrinen 1 %, maltose 1 %.

Energetische waarde per 100 g: 8 kcal = 33,52 kJ.