Wanneer stilzitten geen optie is: het syndroom rusteloze benen

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Na een lange dag kijk je ernaar uit om heerlijk onder de wol te kruipen. Maar een zorgeloze nachtrust zit er niet in, want je voelt de onweerstaanbare drang om je benen te bewegen. Wat is er aan de hand? Mogelijks kamp je met rusteloze benen. Niet gevaarlijk, wél vervelend! In deze blog bespreken we het syndroom: van feiten, tot veronderstellingen. 

Lees meer

Alles wat je wil weten over vitamine B6

- Elien - Vitamines & Voedingssupplementen

Je hebt zeker en vast al gehoord van vitamine B. Maar wist je dat er verschillende soorten bestaan? In deze blog zoomen we in op vitamine B6, een onmisbare schakel die tal van taken in het lichaam voor haar rekening neemt. Wat doet deze vitamine precies? Hoe krijg je de dagelijkse dosis vlotjes binnen? En wat zijn de opties bij een eventueel tekort? Wij vertellen je alles wat je moet weten! 

Lees meer

Waar zit vitamine B12 in?

- Elien - Vitamines & Voedingssupplementen

Vitamine B12 klink je misschien niet zo bekend in de oren, maar dat maakt haar daarom niet onbelangrijk. Deze wateroplosbare vitamine speelt een essentiële rol bij het zenuwstelsel, de aanmaak van rode bloedcellen en de DNA-synthese. Een vitamine B12-tekort kan dan ook tal van gezondheidsklachten veroorzaken zoals bloedarmoede, spierzwakte en evenwichtsstoornissen. Reden te meer om een tekort te voorkomen of tijdig op te sporen. In deze blog vertellen we waarin je vitamine B12 vindt en hoe je een tekort kan herkennen. 

Lees meer

Waar is vitamine C goed voor? De voordelen op een rijtje

- Elien - Vitamines & Voedingssupplementen

Als kind hoorde je ongetwijfeld dat gezond eten moet om essentiële vitaminen binnen te krijgen. En dat was niet gelogen, integendeel! Een evenwichtig voedingspatroon garandeert bijvoorbeeld dat jij voldoende vitamine C opneemt. Maar waar is vitamine C goed voor? En welke groenten en fruit stuwen je waarden de hoogte in? In deze blog doen we de basics uit de doeken. 

Lees meer

Natuurlijke manieren om cortisol te verlagen

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Voel je je regelmatig gespannen? Kamp je vaak met stress, thuis of op de werkvloer? Dan mag je ervan uitgaan dat cortisol rijkelijk aanwezig is in je lichaam. Geen probleem op korte termijn, maar toch is het belangrijk om uit je doppen te kijken. Wie lange tijd te veel stresshormonen heeft, ondervindt de nadelen aan den lijve. In deze blog vind je tips om je cortisol te verlagen en je lichaam te sparen. 

Lees meer