Elien:


Waarom heeft je baby vitamine D nodig?

- Elien - Zwangerschap & Baby

Onderschat de rol van vitamine D bij baby’s en jonge kinderen niet. Het is sterk betrokken bij het ontwikkelingsproces en de groei van hun lichaam. Zo speelt deze vitamine een belangrijke rol bij de opname van calcium en fosfor, wat essentieel is voor de ontwikkeling van sterke botten en tanden. Wist je dat vitamine D ook een groot effect heeft op de immuniteit van je baby? Je leest er hier meer over.

Lees meer

De dagelijkse babyverzorging

- Elien - Zwangerschap & Baby

Wanneer je thuiskomt met je pasgeboren baby kan je wat onzeker zijn. En dat is volledig normaal: je bent zeker niet de eerste kersverse mama die moeite heeft met luiers verschonen of een lastig pakje aantrekken. Wees gerust: al doende leert men. Vertrouw vooral op je intuïtie en als je het even niet meer weet, zijn er altijd voldoende mensen die kunnen helpen of advies kunnen geven. Wij helpen je alvast op weg met enkele tips. 

Lees meer

Tips om overmatig zweten onder controle te houden.

- Elien - Schoonheid & Hygiëne

Zweten is een nuttig afweermechanisme van het lichaam, maar overmatig zweten kan wel een aanzienlijke impact hebben op je dagelijks leven. In deze blog gaan we dieper in op de oorzaak van hevige transpiratie, de verschillende soorten behandelingen en enkele nuttige tips om de symptomen te verminderen.  

Lees meer

Wat eten bij diarree? Zo ben je snel van de klachten verlost.

- Elien - Welzijn & Gezondheid

De ontlasting is dun, je buik doet pijn en je brengt significant meer tijd door in het kleine kamertje. Je hebt het ongetwijfeld al meegemaakt, want iedereen krijgt wel eens te maken met diarree. De kwaal is overbekend, maar dat geldt niet voor de oplossingen. Wat eten bij diarree? Welke medicatie tegen diarree mag je nemen? Wij helpen je om razendsnel komaf te maken met de klachten.

Lees meer

Misselijk on the road? 7 tips om wagenziekte te voorkomen en te verlichten

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Een korte rit naar de supermarkt en je bent al misselijk? Of op weg naar een zonnige vakantie in het zuiderse Frankrijk of Italië. Voor sommigen is de autorit louter een formaliteit, voor anderen een immens struikelblok. Wagenziekte kan de reisplannen namelijk aanzienlijk bemoeilijken. Al betekent dit niet noodzakelijk dat je trip in het water valt. Er zijn verschillende manieren om reisziekte te voorkomen en te verlichten. Lees even mee!

Lees meer