Elien:


Minder stress, meer veerkracht: de kracht van rhodiola

- Elien - Vitamines & Voedingssupplementen

Stress is voor elk van ons een welbekend fenomeen. Maar de klachten aanpakken, is niet altijd evident. Mogelijks kan de natuur je een handje helpen. Je kan namelijk rhodiola gebruiken om stress te verminderen en je veerkracht te vergroten. Is de term je volledig onbekend? Of wil je meer weten over de precieze werking van dit kruidenmiddel? Deze blogpost scherpt je kennis in enkele alinea’s aan. 

Lees meer

Dit zijn de mogelijke pistes om psoriasis te behandelen.

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Iedereen droomt van een stralende, gezonde huid, maar psoriasis kan dat plan flink in de war sturen. De huidziekte brengt namelijk schilferende, rode plekken met zich mee. Heel wat mensen schamen zich voor de aandoening en zien de symptomen liefst zo snel mogelijk verdwijnen. Wij zoomen in op de verschillende verschijningsvormen en duiden de opties om psoriasis te behandelen. 

Lees meer

Valeriaan: wondermiddel bij stress en slapeloosheid?

- Elien - Vitamines & Voedingssupplementen

Ga je soms gebukt onder stress? Lig je ’s nachts urenlang te woelen? Je bent ongetwijfeld niet de enige die met deze klachten geconfronteerd wordt. Geneesmiddelen kunnen een uitweg bieden, maar veel mensen botsen op een drempel. In dat scenario vormt valeriaan een goed alternatief. Supplementen op basis van deze plant kunnen je beter helpen ontspannen en slapen. Meer weten? Met deze blogpost verdiep je je helemaal in valeriaan. 

Lees meer

Hoe kan je ingegroeide haren verwijderen en voorkomen?

- Elien - Schoonheid & Hygiëne

Je scheert of epileert met het oog op een zijdezacht resultaat. Maar soms blijven er haartjes achter in de huid. Deze ingegroeide haren zijn geen fraai zicht en kunnen bovendien ontsteken. Door de huid diepgaand te verzorgen en doordacht te ontharen, kan je ingegroeide haren voorkomen. Steekt er toch eentje de kop op? Dan vertellen wij je wanneer en hoe je ingegroeide haren moet verwijderen. 

Lees meer

Zo herken je de symptomen van een bloedvergiftiging

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Weet jij welke signalen wijzen op een bloedvergiftiging? Sepsis is geen milde aandoening, maar een levensbedreigende ontstekingsreactie die een pijlsnelle, doortastende reactie vereist. Reden te meer om je goed te informeren, zodat je de symptomen van een bloedvergiftiging meteen herkent. Daarvoor kan je rekenen op onze expertise: we zetten de signalen op een rij, bespreken de risicofactoren en schetsen de behandeling na de diagnose. 

Lees meer