Julie:


Drie doeltreffende manieren om je cholesterol te verlagen

- Julie - Welzijn & Gezondheid

“Let op je cholesterol!”, een advies waarmee je misschien wel om de oren geslagen wordt. Niet onlogisch, want hoge cholesterolwaarden kunnen op termijn ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Wat is cholesterol precies? Wanneer is je cholesterol te hoog? En wat doe je wanneer er een teveel vastgesteld wordt? Wij geven je een glasheldere uitleg én drie effectieve manieren om cholesterol te verlagen. 

Lees meer

Calciumtekort, geen reden om van je melk te zijn

- Julie - Vitamines & Voedingssupplementen

Heb je als kind wel eens gehoord dat je genoeg melk moest drinken om sterke botten te krijgen? Dan hadden je ouders het helemaal bij het rechte eind. Zuivelproducten zijn namelijk rijk aan calcium, een mineraal waar het lichaam niet zonder kan. Kamp je toch met een calciumtekort? Geen reden om van je melk te zijn: je kan je calciumwaarden makkelijk weer opkrikken. In deze blogpost komt het thema uitgebreid aan bod: van de symptomen, tot mogelijke oplossingen. 

Lees meer

Wat is ginkgo biloba?

- Julie - Vitamines & Voedingssupplementen

Eeuwenoud en mogelijks effectief bij tal van gezondheidsproblemen: ginkgo biloba is een populair begrip in de fytotherapie. Wat is ginkgo biloba precies? En is de werking daadwerkelijk bewezen? Wij zetten alle feiten zorgvuldig op een rij.

Lees meer

Hoe herken je een acute darmontsteking?

- Julie - Welzijn & Gezondheid

Buikpijn, diarree, koorts … Typische tekenen van een darmontsteking. Deze infectie bestaat in verschillende vormen. Zo maken we een onderscheid tussen acute en chronische darmontstekingen. In deze blog spitsen we ons specifiek toe op de eerste vorm. Hoe kan je de ziekte exact herkennen? En – minstens even belangrijk – wat te doen bij een darmontsteking? We verdiepen ons deskundig in het onderwerp! 

Lees meer

Arnica, handig hulpmiddel bij spierpijn en blauwe plekken

- Julie - Alternatieve Geneeskunde

Heb je geregeld last van stijve spieren? Of heeft je kleinkind wel eens een blauwe knie na een valpartij? Dan kan arnica goed van pas komen: het kruid staat bekend om haar medicinale eigenschappen en haar extracten worden in allerlei geneesmiddelen verwerkt. In deze blogpost bespreken we wanneer je producten met arnica uit de kast haalt en hoe je ze precies gebruikt. 

Lees meer