€ 5 korting* bij één bestelling
vanaf € 50

WELKOM2020 Vul deze code
in bij uw betaling

company

Een beetje sip? Met Fultium D wordt je weer fit!

Elien Geschreven door Elien - - Vitamines & Voedingssupplementen

Maar liefst 7 op de 10 Belgen kampt in de winter met een vitamine D-tekort en sommige hebben het hele jaar door een tekort. Tijdens de donkere wintermaanden wordt je immuunsysteem sowieso al op de proef gesteld. Wanneer daar nog eens een vitamine D-tekort bijkomt, ben je uiteraard extra kwetsbaar. Reden te meer om dit tekort kost wat kost te vermijden.

Een beetje sip? Met Fultium D wordt je weer fit!

Wat doet vitamine D?

  • Het ondersteunt de werking van ons immuunsysteem, dat belangrijk is om ons te beschermen tegen virussen en bacteriën.
  • Daarnaast is deze vitamine belangrijk voor de calciumopname in onze botten. Wanneer er onvoldoende calcium wordt opgenomen, kan dat op lange termijn leiden tot osteoporose en botbreuken.

Hoe wordt vitamine D het best opgenomen?

Vitamine D wordt ook wel de ‘zonnevitamine’ genoemd: maar liefst 2/3 van de vitamine D wordt aangemaakt in de huid via de zon. Daarnaast haal je 1/3 uit je voeding: vooral vette vis, eieren en orgaanvlees bevatten vitamine D. Er zijn ook voedingsmiddelen die verrijkt zijn met (meestal geringe hoeveelheden) vitamine D, zoals melk, margarines en ontbijtgranen.
In de zomer volstaat het om:

  • Ongeveer 15 tot 30 minuten - tussen 11u en 15u - buiten te zitten met de armen, de handen en het hoofd bloot.

Tijdens de donkere wintermaanden zijn de UV-stralen en het aantal uur zonlicht onvoldoende om vitamine D aan te maken. Hierdoor moeten we op zoek naar een andere manier dan de zon om aan onze dagelijkse dosis vitamine D te komen.
In de winter is het aangeraden:

  • Om dagelijks een supplement vitamine D in te nemen.

Topper!

Onze favoriet is Fultium vitamine D3. Het blauw pilletje bevat het type vitamine D3, dit is de meest krachtige vorm van deze vitamine. Fultium vitamine D3 is verkrijgbaar in de ideale toedieningsvorm voor vitamine D, namelijk capsules en druppels op basis van olie. 

Fultium D
Deel dit artikel op


Terug naar overzicht