Elien:


Stoppen met roken, hoe begin je daar nu best aan?

- Elien

De wilskracht om te stoppen is de belangrijkste stap. De meeste rokers stoppen met roken op eigen houtje. Het blijven volhouden is te danken aan een goede voorbereiding en een flinke dosis motivatie. Maar omdat ieder lichaam anders reageert op verslavingen, heb je soms gewoon hulp nodig. Met een stopplan en externe hulp kan je jouw slaagkansen vergroten. Ontdek onze tips en verhoog je slaagkans!

Lees meer

Hoe draag je een mondmasker correct?

- Elien

Het dragen van een mondmasker helpt om de verspreiding van Covid-19 te beperken, maar alleen wanneer je het masker correct draagt. Opzetten, afzetten, dragen, wassen en bewaren zijn handelingen die je met de nodige zorg moet doen.

Lees meer

Wat is Osteoporose?

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Bij osteoporose wordt er meer botweefsel afgebroken dan aangemaakt, hierdoor worden je botten broos.

Deze aandoening is vooral gekend als botontkalking, omdat de botmassa vermindert en de botsterkte afneemt. Doordat de botten poreuzer zijn, heb je meer kans op botbreuken.

Wees dus extra alert en onderneem actie: wanneer je een ongelukkige val maakt, een rib breekt, last hebt van kromme rug of als osteoporose in de familie zit.

Lees meer

Kurkuma: is het echt zo heilzaam?

- Elien - Vitamines & Voedingssupplementen

Kurkuma wordt als krachtige antioxidant vooral aangeraden als natuurlijke ontstekingsremmer. Ontstekingen kunnen overal in je lichaam voorkomen en spelen een belangrijke rol bij chronische aandoeningen.

Er is al heel wat onderzoek naar gebeurd, echter met uiteenlopende resultaten. Hierdoor zijn sommige specialisten grote voorstander en anderen zien er het nut niet van in om een kurkuma supplement in te nemen. 

Wil je zelf de heilzame werking ontdekken? Kom in deze blog meer te weten over kurkuma. Probeer nadien een kuur en ervaar zelf het effect op jouw lichaam. 

Lees meer

Blaasontstekingen bij vrouwen

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Branderig gevoel bij het plassen, vaker moet plassen of troebele urine? Dan is de kans groot dat je last hebt van een urineweginfectie. In de meeste gevallen is dit een milde blaasontsteking, die meestal snel te verhelpen is.

Bij zwangerschap, kinderen, bepaalde aandoeningen en een vergevorderde ontsteking wordt meestal meteen een antibioticakuur opgestart door de arts.

Lees meer