€ 5 korting* bij één bestelling
vanaf € 50

WELKOM2020 Vul deze code
in bij uw betaling

Wat is Osteoporose?

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Bij osteoporose wordt er meer botweefsel afgebroken dan aangemaakt, hierdoor worden je botten broos.

Deze aandoening is vooral gekend als botontkalking, omdat de botmassa vermindert en de botsterkte afneemt. Doordat de botten poreuzer zijn, heb je meer kans op botbreuken.

Wees dus extra alert en onderneem actie: wanneer je een ongelukkige val maakt, een rib breekt, last hebt van kromme rug of als osteoporose in de familie zit.

Lees meer

Kurkuma: is het echt zo heilzaam?

- Elien - Vitamines & Voedingssupplementen

Kurkuma wordt als krachtige antioxidant vooral aangeraden als natuurlijke ontstekingsremmer. Ontstekingen kunnen overal in je lichaam voorkomen en spelen een belangrijke rol bij chronische aandoeningen.

Er is al heel wat onderzoek naar gebeurd, echter met uiteenlopende resultaten. Hierdoor zijn sommige specialisten grote voorstander en anderen zien er het nut niet van in om een kurkuma supplement in te nemen. 

Wil je zelf de heilzame werking ontdekken? Kom in deze blog meer te weten over kurkuma. Probeer nadien een kuur en ervaar zelf het effect op jouw lichaam. 

Lees meer

Blaasontstekingen bij vrouwen

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Branderig gevoel bij het plassen, vaker moet plassen of troebele urine? Dan is de kans groot dat je last hebt van een urineweginfectie. In de meeste gevallen is dit een milde blaasontsteking, die meestal snel te verhelpen is.

Bij zwangerschap, kinderen, bepaalde aandoeningen en een vergevorderde ontsteking wordt meestal meteen een antibioticakuur opgestart door de arts.

Lees meer

Droge ogen: hoe behandel je die het best?

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Ogen zijn droog als er te weinig traanvocht is of als de tranen van slechte kwaliteit zijn en daardoor sneller verdampen. De meest voorkomende klachten hiervan zijn: vermoeide, brandende ogen, jeukende ogen en tranende ogen. Wat is de oorzaak en hoe behandel je nu die droge ogen?

Lees meer

Kalknagels: wat is de oorzaak en hoe kom je er van af?

- Elien - Schoonheid & Hygiëne

Het is niet vreemd dat een kwart van onze bevolking last heeft van kalknagels. De schimmel die de nagels aantast is zeer besmettelijk. De aandoening is in de meeste gevallen niet pijnlijk, maar het kan wel een impact hebben op je zelfvertrouwen. Stop met die onsierlijke voeten te verstoppen! Ontdek hier hoe je kalknagel kan behandelen en voorkomen.

Lees meer