€ 5 korting* bij één bestelling
vanaf € 50

WELKOM2020 Vul deze code
in bij uw betaling

Kurkuma: is het echt zo heilzaam?

- Elien

Kurkuma wordt als krachtige antioxidant vooral aangeraden als natuurlijke ontstekingsremmer. Ontstekingen kunnen overal in je lichaam voorkomen en spelen een belangrijke rol bij chronische aandoeningen.
Er is al heel wat onderzoek naar gebeurd, echter met uiteenlopende resultaten. Hierdoor zijn sommige specialisten grote voorstander en anderen zien er het nut niet van in om een kurkuma supplement in te nemen.
Wil je zelf de heilzame werking ontdekken? Kom in deze blog meer te weten over kurkuma. Probeer nadien een kuur en ervaar zelf het effect op jouw lichaam. 

Lees meer

Blaasontsteking bij vrouwen

- Elien

Branderig gevoel bij het plassen, vaker moet plassen of troebele urine? Dan is de kans groot dat je last hebt van een urineweginfectie. In de meeste gevallen is dit een milde blaasontsteking, die meestal snel te verhelpen is. 

Bij zwangerschap, kinderen, bepaalde aandoeningen en een vergevorderde ontsteking wordt meestal meteen een antibioticakuur opgestart door de arts. 

Lees meer

Droge ogen: hoe behandel je die het best?

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Ogen zijn droog als er te weinig traanvocht is of als de tranen van slechte kwaliteit zijn en daardoor sneller verdampen. De meest voorkomende klachten hiervan zijn: vermoeide, brandende ogen, jeukende ogen en tranende ogen. Wat is de oorzaak en hoe behandel je nu die droge ogen?

Lees meer

Kalknagels: wat is de oorzaak en hoe kom je er van af?

- Elien

Het is niet vreemd dat een kwart van onze bevolking last heeft van kalknagels. De schimmel die de nagels aantast is zeer besmettelijk. De aandoening is in de meeste gevallen niet pijnlijk, maar het kan wel een impact hebben op je zelfvertrouwen. Stop met die onsierlijke voeten te verstoppen! Ontdek hier hoe je kalknagel kan behandelen en voorkomen.

Lees meer

Alles wat je wil weten over voetschimmel.

- Elien

Last van witte velletjes en kloven tussen de tenen? Dan heb je misschien wel een voetschimmel, beter gekend als ‘zwemmerseczeem’. Soms gaat dit gepaard met jeukende blaasjes aan de voetzool of rode plekken aan de rand van de voet. Wanneer de huid even minder bescherming biedt, ben je vatbaarder voor een schimmelinfectie. Een goede hygiëne is essentieel om de schimmelgroei tegen te gaan, maar behandelen doe je best met een antischimmelmiddel. 

Lees meer