Gratis levering vanaf €49
5% welkomstkorting WELKOM5
Kies makkelijk en snel tussen 20.000 producten

Julie:


Concrete tips om een opgeblazen buik te verhelpen

- Julie - Welzijn & Gezondheid

Kamp je geregeld met een opgeblazen gevoel na de maaltijd? Zorgt lucht in de darmen ervoor dat je jeansbroek spant? Iedereen heeft wel eens last van het vervelende fenomeen. Hoe kan je een opgeblazen buik verhelpen? Voeding speelt natuurlijk een belangrijke rol, maar we hebben nog meer praktische tips achter de hand. Lees even mee! 

Lees meer

Jicht: de reumatische ontstekingsziekte van A tot Z belicht

- Julie - Welzijn & Gezondheid

Heel wat mensen kampen met gewrichtsklachten, die we in de volksmond bestempelen als reuma. De bekendste voorbeelden hiervan zijn artrose en artritis. Heb je specifiek last van plotse aanvallen van gewrichtsontstekingen, vaak in de grote teen? Dan heb je waarschijnlijk te maken met een andere reumatische aandoening, namelijk jicht. In deze blogpost verdiepen we ons in deze aandoening: van mogelijke oorzaken, tot effectieve oplossingen. 

Lees meer

Welke bloeddrukwaarden zijn gevaarlijk?

- Julie - EHBO & Thuiszorg

Je bloeddruk vertelt veel over je gezondheid. Een hoge bloeddruk kan op termijn leiden tot hart- en vaatziekten. Maar wanneer is je bloeddruk te hoog? En wat betekent de bloeddruk eigenlijk precies? In dit artikel vertellen we je er alles over en leggen we uit hoe je zelf je bloeddruk kan meten.

Lees meer

Zo achterhaal je de precieze oorzaak van jouw keelpijn.

- Julie - Welzijn & Gezondheid

Keelpijn heeft amper een introductie nodig. De klachten zijn je ongetwijfeld welbekend: keelpijn bij het slikken, moeite met praten, stemverlies, hoesten, een droge keel … De precieze oorzaak? Die is vaak minder duidelijk. Hoog tijd om meer helderheid te scheppen! Wij zetten de potentiële boosdoeners op een rij, bespreken hoe je de aanleiding identificeert en reiken handige methoden aan om keelpijn te verzachten. 

Lees meer

Valse kroep: courante luchtweginfectie bij kinderen

- Julie - Welzijn & Gezondheid

Dat jonge kinderen vatbaarder zijn voor ziektes, spreekt voor zich. Hun immuunsysteem staat immers nog niet op punt. Van een verkoudheid, over een middenoorontsteking, tot bronchitis: stuk voor stuk luchtweginfecties die al snel de kop opsteken. Ook valse kroep hoort in dit rijtje thuis. Deze ontsteking wordt vooral gekenmerkt door aanvallen van benauwdheid en blafhoest. Wat doen bij valse kroep? Dat vertellen wij je in deze blogpost. 

Lees meer