Petra:


Morning-afterpil

- Petra - Geneesmiddelen

Het is ons (bijna) allemaal weleens overkomen. Je hebt seks gehad en het condoom is gescheurd of je bent je pil vergeten innemen. Wat nu? Als je geen kinderwens hebt of je bent nog niet klaar voor een kind, kan dit een zeer stresserende situatie voor je zijn. Je kunt natuurlijk hopen dat je niet zwanger bent geraakt, maar er zijn ook hulpmiddelen op de markt die de kans op bevruchting verkleinen, bijvoorbeeld de morning-afterpil. In deze blog bekijken we hoe de morning-afterpil werkt, hoe je deze pil gebruikt en wat de bijwerkingen zijn. 

Lees meer

Vitamine B2: essentieel voor voldoende energie

- Petra - Vitamines & Voedingssupplementen

Vitamine B1, B3, B11 … Je moet ze maar uit elkaar kunnen houden. In deze blogpost spitsen we ons toe op een andere B-vitamine uit het rijtje, namelijk vitamine B2. Deze krachtpatser zorgt er onder andere voor dat je bruist van energie. Welke hoeveelheid moet je daarom dagelijks binnenkrijgen? Wat gebeurt er wanneer je de lat niet haalt en er een vitamine B2-tekort optreedt? Dat ontdek je allemaal in de volgende alinea’s. 

Lees meer

Borstvoeding versus flesvoeding

- Petra - Zwangerschap & Baby

Welke voeding ga je geven aan je ongeboren baby? Borstvoeding of kunstvoeding? In deze blog geven we je alvast een eerlijke kijk op borstvoeding en flesvoeding. 

Lees meer

De effecten van natriumbicarbonaat op je lichaam

- Petra - Vitamines & Voedingssupplementen

De kans is groot dat je natriumbicarbonaat in de keukenkast hebt staan. Handig bij het bakken, maar zuiveringszout telt nog zoveel meer toepassingen. Zo kan je het onder andere gebruiken bij maagklachten of zweetvoeten. Hou je van een stevige fiets- of loopsessie? Dan kan je er zelfs je sportprestaties mee boosten. In deze blog zetten we de effecten van natriumbicarbonaat op het lichaam uiteen.

Lees meer

Wat te doen tegen snurken?

- Petra - Welzijn & Gezondheid

Als je iets wilt doen tegen snurken is het belangrijk om de oorzaak te vinden. Deze kan voor iedereen anders zijn. Als je de oorzaak hebt gevonden kan je het snurken misschien wel een halt toe roepen met één van onze tips. Je kunt het allemaal ontdekken in deze blog. Lees je even mee? 

Lees meer