€ 5 korting* bij één bestelling
vanaf € 50

WELKOM2020 Vul deze code
in bij uw betaling

company

Coronastress

Elien Geschreven door Elien -

Ben je de laatste tijd meer gestresseerd? Slaap je slechter? De coronacrisis veroorzaakt heel wat stress en angst onder de bevolking. We geven je graag enkele tips om met deze emoties om te gaan. 

Coronavirus

Voel je jou droevig, gestresseerd, verward of bang?

Het is begrijpelijk dat je deze gevoelens ervaart tijdens een crisis. Praten met mensen die je vertrouwt kan helpen. Bel eens vaker met familie of vrienden.

Contacteren

Niet alles wat je hoort over het virus is de waarheid.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen via betrouwbare bronnen.

krant lezen

Beperk je bezorgdheid en onrust.

Media die je van streek brengen, volg je best een beperkte tijd.

Media

Krijg je het advies om thuis te blijven?

Zorg dan voor een levensstijl met gezonde voeding, voldoende slaap, beweging en sociaal contact met je dierbaren vanop een veilige afstand.

Bewegen

Val terug op vaardigheden en ervaring uit het verleden.

Iedereen heeft al eens een moeilijke periode gehad in zijn leven. Wat heb je toen gedaan om er terug bovenop te komen? Gebruik deze vaardigheden en je levenservaring tijdens de coronacrisis. Rust en vertrouwen zullen je alvast helpen om je emoties onder controle te houden.

Yoga

Verwerk je emoties op een gezonde manier.

Voel je jou overweldigd? Praat erover met een hulpverlener of adviseur. Stel indien nodig een plan op van waar en hoe je hulp kan vinden voor je fysieke en mentale welzijn.

Vermijd verslaving

Last but not least:

Verzorg jezelf en elkaar, wees voorzichtig, houd afstand maar probeer ook te genieten van de kleine mooie dingen die deze bijzondere tijd met zich meebrengt.

Deel dit artikel op


Terug naar overzicht