€ 5 korting* bij één bestelling
vanaf € 50

WELKOM5 Vul deze code
in bij uw betaling

company

Stoppen met roken, hoe begin je daar nu best aan?

Elien Geschreven door Elien -

De wilskracht om te stoppen is de belangrijkste stap. De meeste rokers stoppen met roken op eigen houtje. Het blijven volhouden is te danken aan een goede voorbereiding en een flinke dosis motivatie. Maar omdat ieder lichaam anders reageert op verslavingen, heb je soms gewoon hulp nodig. Met een stopplan en externe hulp kan je jouw slaagkansen vergroten. Ontdek onze tips en verhoog je slaagkans!

Stop met roken

Ben je er klaar voor?

Stoppen met roken is moeilijk. Ga eerst na wat roken voor jou betekent en bereid je dan voor met een persoonlijk stopplan. Tabakstop heeft een uitgebreid stopplan om jouw rookstop tot in de puntjes voor te bereiden. Lees het stopplan "Stoppen met roken. Het kan!" of download de Tabakstop-app. 

De voordelen bij rookstop.

  • Een betere gezondheid
  • Goed voorbeeld zijn voor je kinderen
  • Geld uitsparen
  • Meer tijd vrij
  • Alles smaakt en ruikt beter
  • Om extra rimpels te vermijden en om je jonger te voelen

Enkele tips om vol te houden.

Als u zich zenuwachtig en oncomfortabel voelt, mag u vooral niet vergeten dat dit betekent dat de nicotine uw lichaam verlaat. Het is normaal om moeite te hebben met ontwenningsverschijnselen, maar ze zijn een teken van succes en niet van mislukking. Als u regelmatig een specifieke hunkering vaststelt, dan kunnen deze tips jou misschien beter helpen volhouden.

  • Bel bij drang in een sigaret met familie of vrienden. Deze afleiding is een goed excuus om niet te roken.
  • Hou steeds een flesje water bij de hand. De drang om te roken is vaak een gewoonte, vervang deze door een slok water te drinken of een gezonde snack te eten.
  • Hou jezelf en je brein actief bezig om minder aan een sigaret te denken.
  • Beloon jezelf na een bepaalde periode zonder sigaret. Dat kan je doen met het geld dat je uitspaart.

Wees niet boos op jezelf als je faalt. Stoppen met roken kan je leren. Analyseer voor jezelf waar het fout liep en probeer opnieuw. Je volgende poging zal zeker beter lukken.

Rookstopmedicatie

Als je hevige ontwenningsverschijnselen ondervindt, kan rookstopmedicatie een goede hulp zijn. Maar het is geen wondermiddel, want stoppen met roken gaat niet alleen over de ontwenning van nicotine, het gaat vooral over gedragsverandering en motivatie.
Medicatie als Champix®, Zyban® is op voorschrift. Gelukkig zijn er ook tal van rookstop hulpmiddelen zonder voorschrift in de vorm van kauwgom, zuigtabletten, sprays, pleisters,…

Deel dit artikel op


Terug naar overzicht