🚚 Nu GRATIS VERZENDING vanaf €29FREE29
Uitstekend
company

Vitaminen en voedingssupplementen voor kinderen

Elien Geschreven door Elien - - Vitamines & Voedingssupplementen

Tijdens de kindertijd is het lichaam van een kind in een fase van snelle groei en ontwikkeling, en daarom hebben ze een verhoogde behoefte aan voedingsstoffen. Loopt je kind vaak te snotteren? Is je kind vaak uitgeput? Kan je kind zich moeilijk concentreren? Of klaagt je kind van pijnlijke gewrichten? Dan kan dit wijzen op een tekort van een bepaalde voedingsstof. Hier geven we je mee waarom bepaalde voedingsstoffen belangrijk zijn en hoe je een tekort aanvult.

Kindje dat fruit eet

Gezonde voeding, de basis voor een goede ontwikkeling van je kind

Een gezonde levensstijl is van cruciaal belang voor de algemene ontwikkeling en welzijn van je kind. Het creëren van gezonde gewoontes op jonge leeftijd kan een positieve invloed hebben op hun fysieke, mentale en emotionele groei. 

Gezonde voeding

Het is belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan gezonde voeding. Dit moet bestaan uit veel verse groenten, fruit, volle granen, magere eiwitten en zuivelproducten. Deze voedingsmiddelen bevatten essentiële voedingsstoffen, vitamines en mineralen die de algemene gezondheid ondersteunen. Wil je graag meer informatie over gezonde voeding? Lees hier 10 tips om gezond te eten en leer meer over de voedingsdriehoek.

Voldoende slaap en ontspanning

Zorg ervoor dat jouw kind voldoende slaapt, omdat slaap een cruciale rol speelt bij het bevorderen van een sterk immuunsysteem. Kinderen hebben over het algemeen meer slaap nodig dan volwassenen, dus het is belangrijk om een consistente slaaproutine te handhaven. Stress heeft een negatief effect op een goede nachtrust. Zoek voor het slapengaan naar activiteiten die ontspanning en rust bevorderen.

Lichaamsbeweging

Moedig je kind aan om regelmatig te bewegen en te sporten. Matige lichaamsbeweging kan de algemene gezondheid van je kind verbeteren.

Handhygiëne

Leer je kind het belang van goede handhygiëne, zoals handen wassen met zeep en water gedurende minstens 20 seconden, vooral voor het eten en na een bezoek aan openbare plaatsen of na hoesten en niezen.

voedingsdriehoek

Extra vitamines, nodig of niet?

Multivitamines

Het is niet altijd even makkelijk om je kind gezond te leren eten, vaak lusten ze verschillende dingen niet. Hierdoor kan het zijn dat je kind bepaalde vitaminen en mineralen te weinig binnen krijgt. Een multivitamine kan hiervoor een geschikte aanvulling zijn, maar kan gezonde voeding nooit vervangen!

Vitamine D

Vitamine D ondersteunt het immuunsysteem en de groei en ontwikkeling van de botten. Het wordt aangemaakt in het lichaam onder invloed van de zon en is nauwelijks in het voedsel aanwezig. Laat je kind dus zoveel mogelijk buitenspelen!

Wist je dat extra vitamine D is nodig voor alle kinderen tot 6 jaar? Namelijk elke dag 400 IE. Het krijgen van voldoende vitamine D kan botproblemen, tandproblemen zoals cariës, vertraagde lengtegroei en infecties helpen voorkomen.

LET OP: vitamine D is dikwijls al toegevoegd in multivitamines. Controleer de aanwezige hoeveelheid in het preparaat en kijk of extra vitamine D nog nodig is! Vitamine D is namelijk een vetoplosbaar vitamine, waardoor het dus wordt opgeslagen in het lichaam. Te veel vitamine D in het lichaam kan heel wat nadelige effecten veroorzaken. Uitgebreide informatie over vitamine D bij jonge kinderen kan hier lezen.

Omega-3 vetzuren

Omega-3 vetzuren die je vooral vindt in vis en zeewier bieden een goede ondersteuning voor de hersenfunctie, concentratievermogen en oogfunctie. Daarnaast zijn er enkele studies die aantonen dat omega-3 vetzuren een positief resultaat hebben bij kinderen met hyperactiviteit, impulsiviteit en aandachtsproblemen. Grootschalig onderzoek is nog nodig om dit effect te bevestigen. 

Extra vitamines, nodig of niet?

Kan je de immuniteit van je kind verhogen?

Komt je kind vaak snotterend en hoestend thuis? Je bent niet alleen! Kinderen zijn veel vatbaarder voor bacteriën en virussen dan volwassenen. Dit komt omdat het immuunsysteem van een kind nog veel zwakker is en dus nog niet in staat is om zich goed te verweren. Dit is ook normaal, want een kind is gezien zijn jonge leeftijd nog niet veel in aanraking gekomen met verkoudheidsvirussen. Hun lichaam herkent de verschillende virussen nog niet. Wanneer je kind een tweede keer in aanraking komt met een virus, zal het immuunsysteem het virus meteen herkennen en zal hij onmiddellijk weten hoe hij het virus moet aanpakken.

Je kan je kleine spruit natuurlijk een duwtje in de rug geven door zijn weerstand te helpen verhogen! 

 • Vitamine C
  Groenten en fruit zoals broccoli, wortelen en sinaasappelen bevatten een bron van vitamine C en staan erom bekend dat ze het immuunsysteem stimuleren. 
 • Pelargonium en echinacea
  Beide plantenextracten ondersteunen de immuniteit op een natuurlijke manier en kunnen verlichting bieden bij luchtweginfecties.
 • Beta-glucanen
  Beta-glucanen uit gisten en paddenstoelen kunnen de natuurlijke immuniteit ondersteunen.
 • Probiotica
  Meer dan de helft van alle immuuncellen bevinden zich in en rond de darmen, daarom is een gezonde darmflora van essentieel belang voor de natuurlijke weerstand. Extra inname van probiotica kan de duur en ernst van de verkoudheidssymptomen en griep verminderen. 

Het is belangrijk op te merken dat de algemene ontwikkeling van kinderen meestal goed verloopt, en het bovenstaande advies is bedoeld om het natuurlijke proces te ondersteunen. Raadpleeg altijd een kinderarts als je je zorgen maakt over de gezondheid van jouw kind. 

Wil je hulp om te weten aan welk voedingssupplement jouw kindje extra behoefte heeft? Onze apothekers geven je met plezier advies, aarzel dus niet om ons te contacteren.

weerstand kind verhogen
Onze Keuze
Alvityl Multivitaminen Drinkbare Oplossing 150ml
10,66
16,50 Adviesprijs

info

Multivitamine om het energieniveau te ondersteunen bij personen die moeite hebben met pillen slikken

Davitamon Junior Framboos 120 Tabletten
19,24
34,99 Adviesprijs

info
Onze Keuze
Davitamon Vitamine D 400 IE 150 Smelttabletten
15,38
19,99 Adviesprijs

info

Vitamine D voor kinderen om te voldoen aan de aanbevolen dagelijkse dosis

Onze Keuze
Minami MorEPA Mini Smart Fats 60 Capsules
18,79
26,00 Adviesprijs

info

Omega-3 om het concentratievermogen van kinderen te ondersteunen

Minami Epa+dha Liquid Mini + Vit D3 Fl 100ml
27,58
37,84 Adviesprijs

info
A.Vogel Echinaforce Junior + Vitamine C 80 Tabletten
10,73
15,99 Adviesprijs

info
Teddy-Vit Echinacea+Propolis+Vitamine C 50 Beertjes
13,08
13,95 Adviesprijs

info
Onze Keuze
Metagenics ImmuDefense Junior 90 kauwtabletten
38,07
39,40 Adviesprijs

info

Voedingssupplement om de immuniteit van kinderen te ondersteunen

Onze Keuze
Bactiol Junior Voedingssupplement Probiotica 60 Kauwtabletten
19,96
30,70 Adviesprijs

info

Probiotica om de darmflora van kinderen te ondersteunen

Protectis Junior 60 Kauwtabletten
30,09
44,95 Adviesprijs

info
Onze Keuze
Protectis Easydrops Druppels Baby Immuniteit en Darmflora 5ml
15,81
22,95 Adviesprijs

info

Probiotica om de darmflora van baby’s te ondersteunenTerug naar overzicht