🚚 Nu GRATIS VERZENDING vanaf €29FREE29
Uitstekend
company

Hoe vaak moet ik aftersun smeren?

Jolien Geschreven door Jolien - - Schoonheid & Hygiëne

Na een dagje zonnen op het strand of na een zonovergoten wandeling zal je huid waarschijnlijk nood hebben aan een hydraterende, kalmerende en verkoelende crème. Wat gebruik je het best na een zonnige dag? Is aftersun beter dan bodylotion? En hoe vaak moet je aftersun smeren? In deze blog vertellen we wat het nut is van aftersun smeren op je huid. 

Aftersun smeren

Wat is aftersun?

Zoals de naam doet vermoeden, wordt aftersun gebruikt na een dagje in de zon. Aftersun is namelijk een crème of gel met verkoelende (aloë vera), kalmerende (panthenol, allantoïne) en vochtinbrengende bestanddelen (hyaluronzuur en glycerine). 

Wat doet aftersun?

  • Hydratatie
    Wanneer je huid wordt blootgesteld aan zonlicht, kan deze snel droog en trekkerig aanvoelen. Dit komt omdat de vochtbalans van je huid verstoord raakt. De vochtinbrengende bestanddelen van aftersun herstellen het vochtgehalte van je huid.
  • Kalmerend
    Iedereen kent wel het gevoel van een warme en gloeiende huid na een dag in de zon. De verkoelende bestanddelen die terug te vinden zijn in een aftersun, hebben een verfrissende en kalmerende werking op de huid.
  • Helpt je kleur langer te behouden
    De hoofdfunctie van een aftersun is het hydrateren van de huid, dit voorkomt op zijn beurt dat je huid zal schilferen waardoor je jouw kleurtje langer kan behouden. 
Aftersun helpt niet om vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan en beschadiging van je cellen te herstellen. Aftersun kan dus nooit je huid genezen na een zonnebrand. Daarom is het belangrijk om aftersun niet te gebruiken als hulpmiddel tegen de zon, maar om een zonnebrand steeds te voorkomen door voldoende zonnecrème te smeren tijdens het zonnen. 

Meer tips bij het smeren van een zonnecrème vind je in ons artikel: ‘Welke zonnecrème kies ik het best?

Hoe vaak aftersun smeren?

Wanneer je terugkomt van een dagje zonnen, is het belangrijk om eerst een lauwwarme douche te nemen voordat je jouw aftersun aanbrengt. Zo was je de resten zonnecrème en vuil van je af.

Nog een voordeel van die lauwwarme douche is dat je huidporiën komen open te staan. Hierdoor kan de warmte uit je lichaam sneller ontsnappen en kan je huid de aftersun beter opnemen, wat voor extra hydratatie zorgt. 

Bij het smeren van je aftersun mag je zeker voldoende crème of gel aanbrengen op je huid en deze goed inmasseren. Wanneer nodig kan je dit herhalen om het uur zodat je huid extra gehydrateerd en gekalmeerd wordt. 

Welke aftersun is de beste?

Bij het uitzoeken van een aftersun kan je kiezen voor de vorm die jij het aangenaamst vind: een gel, melk of lotion. Daarnaast kan je jouw keuze mede laten bepalen door de samenstelling van de aftersun. De ene is extra verkoelend, de andere bevat extra antioxidanten zoals vitamine E. Voor elk wat wils. Bij een verbrande, gevoelige huid vermijd je best wel bepaalde ingrediënten zoals parfum, alcohol en munt.

Ben je verbrand door de zon? Ontdek hier onze tips.

Is aftersun beter dan bodylotion?

Een veel voorkomende vraag is of dat een bodylotion ook kan gebruikt worden als aftersun. Dit kan zeker maar hierbij moet je wel kiezen voor een juiste bodylotion. Het is belangrijk dat de crème gebaseerd is op waterbasis waardoor het verkoelend werkt en de huid gehydrateerd wordt. Een vettig product zal ervoor zorgen dat de warmte moeilijk kan ontsnappen uit de huid, dit kan ervoor zorgen dat de ontsteking erger wordt. Zoek daarom altijd best voor een gel of crème op waterbasis met hydraterende stoffen die geen irriterende bestanddelen bevat. 

Een zonnebrand kan iedereen overkomen. Voorkomen is natuurlijk nog altijd beter dan genezen. Smeer je dus voldoende in en blijf tijdens de warmste periode van de dag uit de zon. Heb je hulp nodig om de perfecte aftersun te vinden voor je huidtype? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen via chat of mail. 

Vichy Idéal Soleil Aftersun Melk Gezicht en Lichaam 300ml
19,43
28,95 Adviesprijs

info
Eucerin Aftersun Sensitive Relief Gel-Crème Gezicht en Lichaam 200ml
13,45
20,95 Adviesprijs

info
Louis Widmer Sun After Sun Lotion Zonder Parfum 150ml
12,07
17,50 Adviesprijs

info
+ Cadeau
Vichy Capital Idéal Soleil SOS Balm After Sun 100ml
13,27
19,95 Adviesprijs

info
Isdin Post Solar After Sun Spray 200ml
15,96
19,95 Adviesprijs

info
Naïf Verkoelende Aftersun Gel 100ml
11,24
14,99 Adviesprijs

info
+ Cadeau
Weleda Duindoorn Voedende Bodylotion 200ml
9,73
15,07 Adviesprijs

info
Louis Widmer Lichaamsmelk Geparfumeerd 200ml
16,52
23,50 Adviesprijs

info


Terug naar overzicht