Voetschimmel

Voetschimmel is een huidinfectie die wordt veroorzaakt door een besmetting met een schimmel. Het is een veelvoorkomende en besmettelijke kwaal die zich kenmerkt doordat de huid van de voeten - voornamelijk tussen de tenen - gaat schilferen. Er kunnen ook kloofjes en blaasjes ontstaan, die soms gepaard gaan met jeuk.

Een vochtig en warm milieu is de ideale broedplaats voor schimmels. Naast een vochtige, verweekte huid is ook een kwetsbare of beschadigde huid vatbaarder. Goede hygiënische maatregelen zijn belangrijk om een besmetting te voorkomen. Je leest er meer over in onze blog.

Voetschimmel wordt behandeld met een crème of zalf waarin een schimmeldodend of groeiremmend middel is verwerkt. Deze breng je meestal twee keer per dag dun aan en smeer je wat verder uit rond de plekken, want de schimmel is vaak uitgebreider dan je met het blote oog kan zien. De behandeling dien je nog twee tot vier weken voort te zetten nadat de huidafwijkingen verdwenen zijn, want het duurt een tijdje vooraleer je helemaal verlost bent van de ongewenste gast. 
Kousen en schoenen kan je behandelen met een schimmeldodend middel in de vorm van een spray of poeder.

Bij hardnekkige voetschimmel die maar niet wil verdwijnen, kan de huisarts een tablettenkuur met schimmeldodende middelen voorschrijven.

Loading animation
van de producten
Daktarin Crème 30g
Daktarin Crème 30g
6,67

Geneesmiddel

Daktarin 2% Spray
Daktarin 2% Spray
8,38

Geneesmiddel

Daktarin Strooipoeder 20g
Daktarin Strooipoeder 20g
5,40

Geneesmiddel