Hoe herken je een acute darmontsteking?

- Julie - Welzijn & Gezondheid

Buikpijn, diarree, koorts … Typische tekenen van een darmontsteking. Deze infectie bestaat in verschillende vormen. Zo maken we een onderscheid tussen acute en chronische darmontstekingen. In deze blog spitsen we ons specifiek toe op de eerste vorm. Hoe kan je de ziekte exact herkennen? En – minstens even belangrijk – wat te doen bij een darmontsteking? We verdiepen ons deskundig in het onderwerp! 

Lees meer

Arnica, handig hulpmiddel bij spierpijn en blauwe plekken

- Julie - Alternatieve Geneeskunde

Heb je geregeld last van stijve spieren? Of heeft je kleinkind wel eens een blauwe knie na een valpartij? Dan kan arnica goed van pas komen: het kruid staat bekend om haar medicinale eigenschappen en haar extracten worden in allerlei geneesmiddelen verwerkt. In deze blogpost bespreken we wanneer je producten met arnica uit de kast haalt en hoe je ze precies gebruikt. 

Lees meer

Oorsuizen, een doorn in je oor

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Hoor jij voortdurend een piep of tuut in de oren? Je bent zeker niet de enige. Oorsuizen is geen gevaarlijke aandoening, maar heeft wel een significante impact op je dagelijks leven. In deze blogpost nemen we tinnitus grondig onder de loep: van potentiële oorzaken, tot manieren om oorsuizen te behandelen. Leg je oor gerust te luisteren! 

Lees meer

Wat is honingzalf?

- Jotti - EHBO & Thuiszorg

Honingzalf is een eeuwenoud product die in de oudheid gebruikt werd omwille van de wondhelende werking. Nadat het product een hele tijd vergeten was, is het nu herontdekt. Wist je dat honingzalf het wondermiddel is voor pijntjes groot en klein? Van kinderen (vanaf 1 jaar) tot volwassenen en zelfs huisdieren, iedereen heeft baat bij het hebben van een potje honingzalf in de kast. Ontdek hier waar honingzalf goed voor is.

Lees meer

De effecten van natriumbicarbonaat op je lichaam

- Petra - Vitamines & Voedingssupplementen

De kans is groot dat je natriumbicarbonaat in de keukenkast hebt staan. Handig bij het bakken, maar zuiveringszout telt nog zoveel meer toepassingen. Zo kan je het onder andere gebruiken bij maagklachten of zweetvoeten. Hou je van een stevige fiets- of loopsessie? Dan kan je er zelfs je sportprestaties mee boosten. In deze blog zetten we de effecten van natriumbicarbonaat op het lichaam uiteen.

Lees meer