Hoe kan je hyperventilatie onder controle houden?

- Jotti - Welzijn & Gezondheid

Werd je ooit al geconfronteerd met een hyperventilatieaanval? Dan herinner je je ongetwijfeld de angstaanjagende symptomen: kortademigheid, een beklemmend gevoel, steken in de borst … Een ervaring die je liefst niet herbeleeft! Hoe kan je hyperventilatie behandelen? In deze blogpost bundelen wij onze beste tips, om in één adem uit te lezen. 

Lees meer

Wat zeg je?! Alles wat we weten over de ziekte van Ménière

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Duizeligheid, gehoorverlies, oorsuizen: de combinatie van deze klachten wijst meteen in de richting van de ziekte van Ménière. De aanvallen zijn herhaaldelijk, de frequentie is afwisselend. De oorzaak? Onbekend. Er heerst namelijk nog veel onduidelijkheid rond de aandoening. In deze blog vertellen we je luid en duidelijk wat we wel én niet weten over de ziekte van Ménière. 

Lees meer

Zinktekort: van aanleidingen tot zinksupplementen

- Elien - Vitamines & Voedingssupplementen

Haarverlies, vermoeidheid, een verzwakte immuniteit en minder smaak … Wie al deze puzzelstukjes bij elkaar legt, kan uitkomen bij een zinktekort. Het mineraal zink vervult een cruciale rol in het lichaam, waardoor een tekort zich op veel fysieke fronten laat voelen. In deze blogpost gaan we dieper in op zink en bespreken we hoe een zinksupplement eventuele tekorten kan opkrikken.

Lees meer

Wat is impetigo?

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Impetigo vulgaris is een etterige, soms jeukende huidontsteking. De blaren en gelige korstjes zitten vaak in het gezicht, hierdoor wordt deze huidinfectie 'krentenbaard' genoemd. Herken je deze verschijnselen? In deze blog kom je te weten wat de oorzaak is en hoe je ervan af komt. 

Lees meer

Wat te doen tegen schurft?

- Jotti - Welzijn & Gezondheid

De gedachte dat er “kleine beestjes“ gangetjes in je huid graven en hier eitjes in leggen is al voldoende om kriebels te krijgen. Gelukkig is schurft, ook wel scabiës genoemd, geen gevaarlijke huidaandoening maar wel heel erg vervelend en besmettelijk. Hoe herken je schurft en wat kun je precies doen aan deze vervelende huidziekte? Lees er alles over in deze blog.

Lees meer