Wat is artrose?

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Artrose is een gewrichtsaandoening waarbij het kraakbeen tussen twee botten dunner wordt. De gewrichten bewegen minder soepel, kraken en kunnen pijnlijk zijn bij overbelasting. Vooral de knieën, heup, rug en handen zijn het gevoeligst voor degeneratie of vermindering van het kraakbeen. Heb jij pijnlijke gewrichten tijdens het sporten of een andere zware inspanning? Kraken je knieën of vingers? Misschien is artrose wel de oorzaak van je klachten. In deze blog kom je te weten hoe je de pijn kan verlichten.

Lees meer

Wanneer magnesium innemen?

- Julie - Vitamines & Voedingssupplementen

Er zijn heel wat magnesiumsupplementen op de markt om een magnesiumtekort aan te vullen. ’s Ochtends, ’s middags, ’s avonds, met of zonder eten… Op welk moment van de dag neem je nu het best magnesium? 

Lees meer

Hoelang duurt een koortslip?

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Een koortslip is gemiddeld een achttal dagen zichtbaar. Maar vóór de uitbraak van de koortsblaasjes is het virus al besmettelijk. In die periode kan je al het virus op je eigen lichaam verspreiden en andere mensen besmetten. Bij sommige mensen kan een besmetting met het herpesvirus zelfs ernstige klachten geven. 

Lees meer

Waarom krijg ik een koortsblaas?

- Elien - Welzijn & Gezondheid

De boosdoener van een koortsblaas of herpes simplex labialis – de medische benaming voor koortsblaas - is het herpes simplex virus. Dit virus is erg besmettelijk vanaf de eerste symptomen totdat de blaasjes volledig zijn opgedroogd. En eenmaal je besmet bent met het herpesvirus blijft het voor altijd sluimeren in een zenuwknoop in je hoofd. Bij een opstoot wordt het virus geactiveerd en krijg je opnieuw koortsblaasjes. Waarom krijg je nu een opstoot en kan je een koortsblaas voorkomen? 

Lees meer

Ga voor plasticvrij

- Elien - Schoonheid & Hygiëne

Draag bij tot een duurzame planeet en verminder je wegwerpplastic. Waarschijnlijk weet je nu al niet waarheen eerst rennen en vliegen om je job, huishouden en je leven geregeld te krijgen. En dan nog eens meedoen aan een extra uitdaging? “Ooh, waarom zou ik dat doen?”

Wel, wij willen net als jou een fijne wereld voor onszelf en onze kinderen en dus voorzien wij jou met plezier enkele tips voor een duurzamere wereld. Vaak in een handomdraai aan te passen in je leven. 

Lees meer