Tekenbeet herkennen

- Julie - EHBO & Thuiszorg

Trek je er graag op uit in de natuur? Na een bezoek aan het groen is het altijd belangrijk om een tekencheck te doen! Vooral in de maanden april tot en met oktober zijn teken actief. Een beet van een teek is vaak onschuldig en pijnloos, maar wanneer de teek besmet is, kan je er ziek van worden. Hoe kunnen we ons precies beschermen tegen deze kleine beestjes? En loop je bij een beet ook meteen de ziekte van Lyme op? Wij vertellen er alles over in deze blog! 

Lees meer

Wat eten bij diarree? Zo ben je snel van de klachten verlost.

- Elien - Welzijn & Gezondheid

De ontlasting is dun, je buik doet pijn en je brengt significant meer tijd door in het kleine kamertje. Je hebt het ongetwijfeld al meegemaakt, want iedereen krijgt wel eens te maken met diarree. De kwaal is overbekend, maar dat geldt niet voor de oplossingen. Wat eten bij diarree? Welke medicatie tegen diarree mag je nemen? Wij helpen je om razendsnel komaf te maken met de klachten.

Lees meer

Misselijk on the road? 7 tips om wagenziekte te voorkomen en te verlichten

- Elien - Welzijn & Gezondheid

Een korte rit naar de supermarkt en je bent al misselijk? Of op weg naar een zonnige vakantie in het zuiderse Frankrijk of Italië. Voor sommigen is de autorit louter een formaliteit, voor anderen een immens struikelblok. Wagenziekte kan de reisplannen namelijk aanzienlijk bemoeilijken. Al betekent dit niet noodzakelijk dat je trip in het water valt. Er zijn verschillende manieren om reisziekte te voorkomen en te verlichten. Lees even mee!

Lees meer

Checklist voor je reisapotheek

- Elien - EHBO & Thuiszorg

Waar je ook heen gaat, een reisapotheek en verzorgingsproducten horen altijd bij je bagage. Wees goed voorbereid en vertrek met een gerust hart op reis, want ongelukjes kunnen plots gebeuren. In deze blog vind je alvast een checklist van wat niet mag ontbreken in je reisapotheek.

Lees meer

Waarom krijg ik plotseling jeukende bultjes?

- Julie - Schoonheid & Hygiëne

Iedereen heeft wel al eens last gehad van jeukende, rode bultjes op het lichaam. Ze kunnen je soms behoorlijk irriteren. Gelukkig verdwijnen deze venijnige jeukende bultjes meestal vanzelf. Wanneer het ongemak blijft aanhouden, zal er waarschijnlijk een onderliggende oorzaak aan de basis liggen. Wil je weten wat de oorzaak en behandeling is van jouw jeukende bultjes? In deze blog doen we de meest voorkomende jeukende bultjes uit de doeken. 

Lees meer